MailChimp Signup

Nieuwsbrief
Please wait

Een aantal van onze projecten worden mede ondersteund door:
  

Logo_OVL_BL_3Q

logorissmall


Goededoelen.be 1


Ananda vzw

Ninovesteenweg 93
9320 Erembodegem

 

Op uitnodiging van Zuster Jeanne Devos namen 4 leden van het Ananda-team op 7 juni deel aan een benefietavond in Wijgmaal, ten voordele van de projecten van het National Domestic Workers Movement in India (NDWM). Inrichter was de vzw Care For Joy.
Vooraf had het Anandateam contact gehad met zuster Jeanne  en met ICM Sister Valarmathi – coördinator van de projecten NDWM in Chennai – Tamil Nadu, een project voor kinderrechten en ondersteuning van families van vrouwen en kinderen in de huisarbeid, een project dat Ananda vzw trouwens al drie jaar ondersteunt, dank zij de steun van het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, en dit jaar ook gesteund door het IKSO.

Lees meer...

Elk schooljaar organiseren leerlingen van het IKSO in samenwerking met leerkrachten activiteiten om een goed doel te financieren. Dit jaar steunden zij project A2014/07 van Ananda (Chennai– Preventie illegale handel in meisjes voor huishoudhulp).
Voor de kerstvakantie verkochten ze pralines en kerstversieringen. Op 27 april organiseerden ze een avond met optredens van verschillende leerlingen. Ook Dwarsbalk bracht enkele liederen ten gehore.
De luisteraars konden ondertussen genieten van een drankje en een hapje.
Op 26 juni 2017 tijdens de plechtige proclamatie van de laatstejaars, kreeg Ananda het mooie bedrag 3 750 euro overhandigd.
Van harte dank aan directie, leerkrachten en leerlingen van het IKSO voor hun enthousiasme en inzet!

Casa del Mundo is een wereldfeest in Aalst, georganiseerd door de stad Aalst en de Raad voor Internationale Samen­werking van Aalst.
Met als thema ‘Iedereen is van de stad en de stad is van iedereen’, wordt de jaarlijkse traditite verder gezet: genieten van wereldcultuur, muziek en dans.

Lees meer...

Het solidariteitskoor Dwarsbalk uit Haaltert concerteerde op vrijdag 21 en zaterdag 22 april 2017 ten voordele van een meerjarenproject van Ananda, project A2014/05 - eerstelijnsgezondheidszorg voor Dalits en Tribals in de heuvels van Kodaikanal nabij Shembaganur.
Tweemaal liep de zaal in het IKSO in Denderleeuw afgeladen vol. In het begin van het concert kreeg het publiek een korte uiteenzetting en fotoreportage over dit project.
De toeschouwers konden genieten van een prachtige voorstelling met heel mooie liederen uit diverse landen. Het enthousiasme waarmee het koor vreemde toonwendingen en teksten in het Sotho, Japans, Indisch bracht, werkte aanstekelijk.

Lees meer...

Trouw aan de doelen die Ananda zich reeds van bij het begin stelde, blijven we hulp bieden aan wie het nodig hebben, de armsten der armen: dalits en tribals, weduwen, kinderen, zigeuners. De projecten die we steunen, situeren zich op verschillende vlakken: watervoorziening en/of toiletten in school of dorp, een elektrische generator, zonnepanelen voor een weeshuis, revolvingfondsen voor het vergaren van een basisinkomen.

Stuk voor stuk zijn dit kleinschalige projecten die ten goede komen aan een kleine groep mensen in dorpjes op het platteland. Zij ontsnappen aan de aandacht of interesse van grote ngo’s, precies omdat ze ten goede komen aan een kleine groep. En toch zijn deze kleine projecten broodnodig. Dat merken we bij elk contact telkens opnieuw. Veel van deze projecten zijn ook kortlopend: eens de watervoorziening, de waterput gebouwd werd, de elektrische generator, de zonnepanelen geïnstalleerd en aangesloten, is het project afgewerkt. Ananda ontvangt van de aanvrager een eindverslag, het ene al gedetailleerder dan het andere, en telkens weer met heel veel dankbaarheid.

Lees meer...