Een aantal van onze projecten worden mede ondersteund door:
  

Logo_OVL_BL_3Q
 Aalst detail


VierdePijler Logo Baseline RGB

VierdePijler Logo Baseline RGB


Goededoelen.be 1


Ananda vzw

Ninovesteenweg 93
9320 Erembodegem

ON: 0464 493 804
RPR Gent, afd. Dendermonde

 

Naarmate we ouder worden, denken we ook meer aan onze ‘oude dag’. Zal ik gezond blijven? Kan ik wel in mijn huis blijven wonen? Hoe zit het met thuishulp, thuisverpleging? Is er een verzorgingstehuis in de buurt?

In onze westerse maatschappij zijn er veel voorzieningen die er op gericht zijn om zo lang mogelijk in je eigen huis te wonen. Familiezorg, thuiszorg, thuisverpleging, de huisdokter, allemaal professionele mensen die er voor zorgen dat de oude dag zo goed mogelijk verloopt. Ook de familie mogen we niet vergeten: hoeveel mensen zorgen niet dagelijks voor een ziek of oud familielid. Om ook hen bij te staan zijn er organisaties die een financiële tegemoetkoming geven, de mantelzorgpremie, of die met vrijwilligers er voor zorgen dat de mantelzorger ook voor zichzelf tijd kan nemen. Niet alles loopt altijd zoals voorzien, maar met de juiste hulp lukt het wel.

In India word je snel met de neus op de feiten gedrukt. Als je oud bent, is er geen pensioen om op terug te vallen. Hopelijk kan je bij een van je kinderen inwonen, en dan nog, als je behoort tot de armsten der armen ben je wel verplicht te blijven werken. Letterlijk tot je er bij neervalt. We hebben ze gezien, de oude vrouwen die op de stoep langs de straten kammetjes, kraaltjes, enz verkopen om toch maar in hun povere onderhoud te voorzien, de oude mannen die nog steeds op de rijstvelden aan het werken zijn, op een leeftijd reeds lang de pensioenleeftijd voorbij.

Voor de armen in India is oud zijn een bijkomende zware zorg. Hoe moet je het redden als je niet meer kan? Gelukkig zijn er in India verschillende organisaties die zich voor de ouderen inzetten. In verschillende gebieden zijn er reeds rusthuizen om deze mensen op te vangen.

Stel je geen rusthuis zoals hier voor. Het zal nog heel lang duren voor ouderzorg in India georganiseerd zal zijn zoals hier. Bovendien krijgen de tehuizen geen enkele steun van de regering. Wat de tehuizen doen, wordt wel geapprecieerd, maar daar blijft het dan ook bij. Op financiële steun hoeven ze niet te rekenen.

En daar springen wij met uw hulp in de bres. We zijn ons bewust van de noodzaak dat alle groepen van de arme bevolking in India uw steun kunnen gebruiken: de kinderen, de vrouwen, de zigeuners, de ouderen,…

Daarom willen wij opnieuw uw steun vragen, voor een bevolkingsgroep die het meer dan nodig heeft, die moe en zwak is, die onzichtbaar is in de grote groep.

Daarom steun ons met uw bijdrage. Je gift kan je steeds overmaken op rekening BE11 8334 5167 8948

Elk bedrag is van harte welkom. Bedragen vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Alvast van harte dank voor uw gift!

IMG 5448 W IMG 5485 W IMG 5445 W