Een aantal van onze projecten worden mede ondersteund door:
  

Logo_OVL_BL_3Q
 Aalst detail


Goededoelen.be 1

VierdePijler Logo Baseline RGB


Ananda vzw

Ninovesteenweg 93
9320 Erembodegem

ON: 0464 493 804
RPR Gent, afd. Dendermonde

 

Het laatste kwartaal van 2018 was gevuld met vele activiteiten:

Op 24 oktober ging de jaarlijkse Sint-Maartenhappening van het Sint-Maarten­instituut Aalst door, een traditie waarmee het SMI de solidariteit van de school met minder bedeelden wil bena­drukken. Met een hindernis­sen­parcours in de 3e graad, een estafet­tecross in de 2e graad en een loop­wed­strijd in de 1e graad waren alle leer­lingen van het SMI een voormiddag zoet.
Deze activiteiten werden door de leer­ling­en en hun familie duchtig ge­sponsord.
Verschillende NGO’s verleenden hun medewerking. De leer­lingen konden daar informatie opdoen over aller­hande initiatieven.
Ananda ontving het mooie bedrag van 2500 euro. We danken de directie, leerkrachten en leerlingen hartelijk voor hun enthousiaste inzet!

Het weekend van 1 en 2 december was voor Ananda een hoogtepunt: ons lang­­verwachte en aangekondigde eetfestijn ging van start. Weken er voor werd koortsachtig vergaderd, taken verdeeld, vrijwilligers gezocht, reclame gemaakt.
Uiteindelijk brak het langverwachte weekend aan. En het was een succes. We kunnen terugblikken op veel tevreden bezoekers en een toffe aangename sa­men­werking met onze vrijwilligers. J. M. uit Aalst won de mand met producten van Oxfam wereldwinkel. *Het eetfestijn bracht het mooie bedrag van 3200 euro op.
Hartelijk dank aan alle bezoekers en aan onze vrijwilligers voor hun enthousiaste inzet!

Het weekend van 8 en 9 december waren enkele van onze leden met de Kadaï (winkeltje) te gast op de alternatieve geschenkenbeurs te Gierle.  De opbrengst bedroeg 650 euro.
Hartelijk dank aan de organisatoren, onze medewerkers en de bezoekers.

Op 19 december organiseerden de kleuter-, lagere en middelbare school van Stella Matutina in Lede een menselijke lichtjesketting van de ene school naar de andere school, symbool voor de schoolloopbaan van de kinderen. De lichtjes werden aan 5 euro verkocht. Daarna was er een gezellig samenzijn met drank en hapjes op de speelplaats van de middelbare school, waar leerlingen voor sfeervolle achtergrondmuziek zorgden. De op­brengst werd verdeeld onder zes goede doelen waaronder het Anandaproject in zuid-India. De actie was een groot succes. Ananda mocht het mooie bedrag van 1570 euro in ontvangst nemen.
Van harte dank aan de initiatief­neem­ster Anneleen, directie, leerkrachten en leerlingen van het SMC en alle medewerkers!