Een aantal van onze projecten worden mede ondersteund door:
  

Logo_OVL_BL_3Q
 Aalst detail


Goededoelen.be 1

VierdePijler Logo Baseline RGB


Ananda vzw

Ninovesteenweg 93
9320 Erembodegem

ON: 0464 493 804
RPR Gent, afd. Dendermonde

 

Dat de coronacrisis in alle landen zwaar toeslaat, hoor en lees je overal. Van sommige landen krijg je gedetailleerd nieuws, andere landen zoals India worden slechts sporadisch vermeld. We kunnen ons niet inbeelden welke impact covid-19 én de maatregelen daarrond op de arme bevolking van India hebben.
We ontvingen van een van onze mede­werkers van het AIT een dringende brief. Father Felix hebben we de eerste keer ontmoet tijdens onze projectenreis in 2011. Sindsdien hebben we hem leren kennen als een warme, bescheiden man die het beste voor heeft met de mensen rondom hem. Dit is wat hij ons schrijft:

Beste vrienden,

Ik zend jullie mijn groet en wensen. Ik ben heel blij met jullie brief. Graag geef ik een beetje uitleg over onze situatie.

Sinds februari is het leven van onze mensen er slechter aan toe. De regering kondigde voor maanden een avondklok af. Alle openbare diensten werden ge­annuleerd. Onze mensen waren opge­sloten. Werkplaatsen, fabrieken of an­dere werken waren niet toegestaan. Zelfs landbouwwerkzaamheden waren ver­boden tijdens de lockdown. Maandenlang hadden de mensen geen werk. Ze konden niets verdienen, enkel over­heidswerkers. Zo werden ze allemaal arm: niet gaan werken is ook geen eten. De kinderen konden ook niet naar school, universiteitsstudenten konden niet naar de colleges.
Gebedsdiensten en eucharistievieringen waren verboden. Dat betekent ook geen inkomsten voor de parochie. Nu wordt langzaam aan de kerk terug geopend, maar de mensen komen maar met mondjesmaat.

Jullie hebben via het AIT reeds veel hulp en ondersteuning in verschillende delen van onze regio geboden. Ik wou jullie dan ook niet lastig vallen met de moei­lijk­heden in mijn parochie. Met wat mo­gelijk was, heb ik gedaan wat ik kon: duizend voedselpakketten werden ver­deeld aan de armen, dagloners uit de sloppenwijken in onze buurt, en schoon­maaksters. Ook op straat werden voedselpakketten uitgedeeld aan zwervers en bedelaars.
Honderd zigeunerfamilies die normaal hun kost verdienen met straatverkoop, werden tijdens de pandemie opgevangen.
De nood is echter zeer groot. Zoals jullie wellicht weten, zijn we ondertussen ook getroffen door twee cyclonen met zware regenval en overstromingen tot gevolg. Dat maakt deze periode nog zwaarder.
Als jullie kunnen helpen met voedsel­pakketten zoals rijst en kruide­nierswaren, zullen mensen blij zijn. Onze kinderen doen niets aan hun opleiding: ze hebben activiteiten nodig zoals yoga, karate en fysieke activiteiten. Als we een docent aanstellen, hebben ze daar baat bij.
Mijn lieve vrienden, als jullie onze parochie kunnen helpen, zal ik jullie erg dankbaar zijn.

Ik zend jullie mijn gebeden en mijn dank.
Fr. Felix

Dankzij jullie steun hebben we in decem­ber jongstleden 2.000 euro nood­hulp gestuurd.

Voor 2020 werden concreet volgende 4 projecten gesteund:

In maart kregen wij een aanvraag voor noodhulp van Bruno Savio, bezieler van Samuga Trust die zich bekommert om de Tribal en zigeunerfamilies in en rond Pondicherry. De Tribals konden niet gaan werken en de zigeuners, die gewoon zijn hun waren op straat aan te bieden, werden van de straten geweerd. Ananda stortte 1.000 euro.

In mei volgde op vraag van onze AIT-medewerkers een storting van 2.000 euro voor noodhulp bij de gevolgen van covid-19 bij de arme bevolking in verschillende dorpen rond Thanjavur

In december financierden we voor 2.000 euro noodhulp aan de arme bevolking van Vikravandi en omgeving. Deze aanvraag werd ons toegestuurd door Father Felix.

En net voor het jaareinde stuurden we 1.500 euro financiële steun naar Samugan Trust voor noodhulp aan de Tribal en zigeunergemeenschap van Pondicherry die zeer zwaar getroffen werd door covid-19.