Een aantal van onze projecten worden mede ondersteund door:
  

Logo_OVL_BL_3Q
 Aalst detail


VierdePijler Logo Baseline RGB

VierdePijler Logo Baseline RGB


Goededoelen.be 1


Ananda vzw

Ninovesteenweg 93
9320 Erembodegem

ON: 0464 493 804
RPR Gent, afd. Dendermonde

 

Reeds van bij het ontstaan van ons Ananda-team in 1994 was onze belangrijkste contactpersoon in India vriend John Mariadoss van Thanjavur, gegroeid uit het C.W.M. of het Christian Workers Movement in India. In de 20 voorbije jaren heeft John vele tientallen kleine ontwikkelingsprojecten voor Ananda ter plekke bezocht, begeleid en geëvalueerd. Hij was de belangrijke schakel in India die we nodig hadden om op een verantwoorde manier projecten in India te kunnen steunen.

Sinds verleden jaar is het niet meer John Mariadoss alleen die de projectaanvragen bestudeert en in India ter plaatse gaat bespreken, maar een echt en hecht team van 10 vrijwilligers.

Dit team vergaderde een eerste maal op 28 juni 2014 en kwam terug bijeen op 21 december 2014. In dit team zijn er twee geëngageerde priesters, één vrouw en zeven mannen. Het zijn niet alleen christenen, ook hindoes maken deel uit van het team.

Op dit ogenblik zijn zij bezig met de opvolging van de 27 Revolving Fund projecten die Ananda financieel gesteund heeft. Een Revolving Fund project is een project waarbij individuele begunstigden een terug te betalen lening ontvangen voor het aankopen van geiten, van een koe, van een naaimachine, enz… allemaal middelen om het inkomen van arme gezinnen te verhogen. Met het terugbetaalde bedrag van de lening kan een nieuwe lening toegestaan worden aan een volgende persoon, enz.. enz… Zo konden in het totaal reeds meer dan 2.400 gezinnen geholpen worden met een beter inkomen.

Ook de nieuwe projectaanvragen die bij Ananda binnenkomen worden door leden van het team ter plekke bezocht, besproken en geëvalueerd. Zij geven in die zin hun advies aan onze Ananda-groep om al dan niet te steunen.

 

image002
Rev. Fr.
G. Cosmon Arokiaraj
President
image004 
Rev. Fr.
Albert Felix
Vice President
image006
Mr. G. Mangalaraj
Secretary 
image010
Mr. S. Pathinathan
Commitee Member 
image012
Mr. A. Vincent
Committee Member
 image014
Mr. G. Soundira Rajan
Committee Member
image016
Mr. M. P. Palanisamy
Commitee Member 
image018
Mr. N. Anabalagan
Committee Member
 image020
Mrs. A. Regina Mary
Comitee Member