Uit Kerk&Leven van 6 mei 2020

Ananda vzw strijdt tegen hedendaagse slavernij in India

Ananda is Sanskriet en heeft een rijke betekenis, nog het best te vertalen als ‘innerlijke vreugde van het delen’. Jeanne Devos, eertijds aan de slag als missionaris in de Indiase miljoenenstad Mumbai, suggereerde de naam en werd meter van de vereniging die de ‘armsten der armen’ centraal stelt.

Lees meer...

De Koninklijke Harmonie de Dendergalm van Denderleeuw, opgericht in 1865, is een indrukwekkende groep van enthousiaste muzikanten. Elk jaar geven zij het beste van zichzelf tijdens hun concerten, steeds een plezier om naar te luisteren.
Onder leiding van Miguel Van Varenbergh bereiden zij zich nu voor op hun tweejaarlijks kerstconcert.
Zij doen dit niet alleen: het gemengd koor Cantar met dirigent Filip Van Acker, zal de kerstsfeer nog meer luister bijzetten met enkele stemmige kerstliederen.
Met hun kerstconcert wil de Koninklijke Harmonie hun steentje bijdragen aan de werking van Ananda.


De kerstconcerten gaan door in de feestzaal van het IKSO, Middenstraat 10, Denderleeuw.
Zaterdag 21 december om 20.00 h (deuren open 19.30 h)
zondag 22 december om 15.00 h (deuren open om 14.30 h)
Kaarten: 10 euro (inclusief drankje achteraf), kinderen onder 12 jaar gratis


Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 053/67.37.31 of 0479/30.66.32

Deze twee kleppers van Denderleeuw staan samen garant voor een prachtige voorstelling, een mooi begin van de kerstperiode.
We hopen jullie op zaterdag of zondag te mogen verwelkomen.

De Indische cultuur heeft veel te bieden. Wij laten u daar graag kennis mee maken! Kom Indische klassieke dans, Bollywood jazz, en yoga ontdekken op de eerste editie van de Ananda Indian Dance Day! Deze drie workshops van elk een uur worden gegeven door professionele lesgevers.

Save the date: zondagnamiddag 22 september 2019 vanaf 14u.
Locatie: clublokaal Alkuone, Gheeraerdsstraat 15, 9300 Aalst.
Eerste sessie: 14u – 15u traditional Indian dance
Tweede sessie: 15u30 – 16.30 bollywood jazz
Derde sessie: 17u – 18u yoga

Prijs voor 1 workshop: 4 euro
Prijs voor 2 workshops: 7 euro
Prijs voor 3 workshops: 10 euro

Inschrijven kan je via deze link: inschrijvingen
Wie de link graaag via mail ontvangt, kan contact opnemenen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 23 en 24 november 2019 is het zover: het Ananda team nodigt jullie van harte uit op het tweede eetfestijn. Je kan kiezen uit een Indische schotel kip tikka masala of een overheerlijke vegetarische variant met quorn, voorafgegaan door een lekkere soep met Indische toets en afgesloten met een lekker dessert. 
Ondertussen kan je kennis maken met de mensen achter Ananda. Wij staan klaar om je alle informatie over de werking van Ananda te geven. Uiteraard krijg je ook een idee van veel gefinan­cierde initiatieven ter plaatse via foto’s en beelden.

Om een inschatting te maken van het aantal mensen dat we op ons eetfestijn mogen verwachten, vragen we je om vooraf in te schrijven.
Je kan niet wachten om in te schrijven? Reeds een hartelijk dank je wel!

Wanneer:
Zaterdag 23 november van 18.00 tot 22.00 uur.
Zondag 24 november van 11:30 tot 14:00 uur.

Waar:
De Looierij, Dekkersweg 4, Gijzegem

Kostprijs:
Volwassenen 17,50 euro
Kinderen 11,00 euro

Inschrijven:
Inschrijven kan via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch op het nummer 053 77 33 49.

Stilaan een steeds weerkerend herkenningspunt voor het eind van de zomer en de start van een jaar vol activiteiten: het wereldfeest Casa del Mundo, georganiseerd door Stad Aalst en de Raad voor Internationale Samenwerking.
Ook deze keer zetten verschillende mensen zich belangeloos in om van dit feest een cultureel en culinair hoogtepunt te maken. Dompel je onder in de uitgelaten sfeer van muziek uit diverse delen van de wereld, geniet van de smaken uit vreemde culturen en kijk reeds uit naar kleine attenties voor de feestdagen aan de verschillende kraampjes.

De wereldmarkt is verspreid over de Oude vismarkt, Onderwijsstraat en ’t Gasthuys-Stedelijk Museum.
Ook dit jaar laat Ananda dit wereldfeest niet aan zich voorbijgaan. We nodigen je uit voor een leuke babbel en snuister in onze Kadaï. Tot binnenkort!