Een aantal van onze projecten worden mede ondersteund door:
  

Logo_OVL_BL_3Q
 Aalst detail


Goededoelen.be 1

VierdePijler Logo Baseline RGB


Ananda vzw

Ninovesteenweg 93
9320 Erembodegem

ON: 0464 493 804
RPR Gent, afd. Dendermonde

 

Op 22 maart 2021 wordt Wereldwaterdag gevierd in een online evenement. De Wereldwaterdag viert water en maakt mensen bewust van de wereldwijde watercrisis, en een kernfocus van de naleving is het ondersteunen van de verwezenlijking van Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling (SDG) 6: water en sanitaire voorzieningen voor iedereen tegen 2030.

 
 

Omwille van de Covid-19 crisis nam de Belgische overheid op 12 juni een uitzonderlijke maatregel: als je in 2020 40 euro of meer aan een goed doel schenkt, geniet je van een uitzonderlijke belastingvermindering van 60 % in plaats van de normale 45 %.
De overheid nam deze beslissing om de goede doelen een steuntje in de rug te geven, nu door de Covid-19 crisis veel initiatieven die geld opbrengen, niet kunnen doorgaan. Stort je dus 40 euro aan Ananda, dan kost je dat maar 16 euro.

Dit is dan ook een ideaal moment om de arme bevolking in Tamil Nadu die heel zwaar te lijden heeft onder de impact van Covid-19, te helpen. Doe vandaag nog een storting, het is hard nodig. We doen ook een warme oproep aan jullie om anderen in jullie omgeving uit te nodigen om Ananda te steunen. Let wel: deze maatregel geldt enkel voor giften die gestort worden tussen 1 januari en 31 december 2020.

Van harte dank!

Uit Kerk&Leven van 6 mei 2020

Ananda vzw strijdt tegen hedendaagse slavernij in India

Ananda is Sanskriet en heeft een rijke betekenis, nog het best te vertalen als ‘innerlijke vreugde van het delen’. Jeanne Devos, eertijds aan de slag als missionaris in de Indiase miljoenenstad Mumbai, suggereerde de naam en werd meter van de vereniging die de ‘armsten der armen’ centraal stelt.

Lees meer...

Eind juli 2019 vertrokken zeven leden van onze vzw Ananda op projectenreis naar Tamil Nadu.
Er stond heel wat op het programma.
Ze bezochten de mensen die onze steun het hardst nodig hebben en gingen langs bij verschillende projecten die in de loop van de vier jaren sinds onze vorige projectenreis in 2015 gefinancierd werden.
Sommige ervan werden bij ons bezoek feestelijk ingehuldigd, andere stonden nog in de steigers, maar dat er overal gewerkt werd, konden ze met eigen ogen zien.
Met oude bekenden werd het een blij weerzien. Nieuwe contacten werden gelegd en deze leerden ons dat de nood nog steeds hoog is.
Tijdens deze reis werd ook de rust en het culturele niet vergeten.

Een mooi relaas van deze onvergetelijke reis vind je hier: Reisverslag 2019

De Koninklijke Harmonie de Dendergalm van Denderleeuw, opgericht in 1865, is een indrukwekkende groep van enthousiaste muzikanten. Elk jaar geven zij het beste van zichzelf tijdens hun concerten, steeds een plezier om naar te luisteren.
Onder leiding van Miguel Van Varenbergh bereiden zij zich nu voor op hun tweejaarlijks kerstconcert.
Zij doen dit niet alleen: het gemengd koor Cantar met dirigent Filip Van Acker, zal de kerstsfeer nog meer luister bijzetten met enkele stemmige kerstliederen.
Met hun kerstconcert wil de Koninklijke Harmonie hun steentje bijdragen aan de werking van Ananda.


De kerstconcerten gaan door in de feestzaal van het IKSO, Middenstraat 10, Denderleeuw.
Zaterdag 21 december om 20.00 h (deuren open 19.30 h)
zondag 22 december om 15.00 h (deuren open om 14.30 h)
Kaarten: 10 euro (inclusief drankje achteraf), kinderen onder 12 jaar gratis


Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 053/67.37.31 of 0479/30.66.32

Deze twee kleppers van Denderleeuw staan samen garant voor een prachtige voorstelling, een mooi begin van de kerstperiode.
We hopen jullie op zaterdag of zondag te mogen verwelkomen.