12 juni werd uitgeroepen tot werelddag tegen kinderarbeid. Naar aanleiding van deze dag werd ook in Chennai, hoofdstad van Tamil Nadu, een demonstratie georganiseerd.
Onderstaand persbericht worden door zuster Valarmathi, hoofd van de Domestic Workers Welfare-Trust in Tamil Nadu, verspreid.
Ook wij willen haar boodschap verder uitbrengen.

TAMIL NADU DOMESTIC WORKERS WELFARE TRUST

607 Vasu blok, Chitra Avenue, Choolaimedu, Chennai-94

Werelddag tegen kinderarbeid - Walkathon Awareness

Persbericht

De Werelddag tegen Kinderarbeid werd voor het eerst gelanceerd op 12 juni 2002 met als doel het bewustzijn en de actie te vergroten om kinderarbeid te voorkomen.

De Tamil Nadu Domestic Workers Welfare Trust en the Chjld rights Movement organiseerden op deze dag een ‘Walkathon’. Ongeveer 1000 kinderen namen deel aan het bewustwordingsprogramma en toonden hun solidariteit.
Mevrouw Kumari, voorzitter van de Tamil Nadu State comissie voor vrouwen opende het evenement en hield een toepspraak, zo ook de oprichter van de Viduthalai Siruthai-partij en lid van het kiesdistrict Chidambaram, Dr. Thol Thirumavalavan; Thiru. J. M. H. Aassan Maulaana, lid van de Wetgevende Vergadering - kiesdistrict Velachery; Thiru S. Aravind Ramesh, lid van de Wetgevende Vergadering - Shollinganallur kiesdistrict en MRs. Kayalvishi Jaikumar - Counselor, 179 Division.

De eisen van de Kinderrechtenbeweging zijn als volgt

 • Het beleid van de overheid moet tot doel hebben elk kind de kans op onderwijs te bieden tot 18 jaar.
 • Er moet actie worden ondernomen om kinderarbeid in verschillende sectoren te voorkomen en een kinderarbeid vrije staat te creëren.
 • De overheid moet het onderwijs en de veiligheid van kinderen waarborgen, voor ze stedelijke sloppenwijkbewoners verplaatst.
 • Verhoging van beurzen voor de kinderen van huishoudelijk personeel in welzijnsraden.
 • De regering moet een kinderbeschermingsbeleid voeren in alle panchayats en stedelijke instanties voor het creëren van kind veilige ruimtes in de hele staat Tamil Nadu.
 • Bevorderen van samenwerking tussen de overheid, maatschappelijke organisaties en de particuliere sector voor het uitroeien van kinderarbeid
 • Kindertelefoon-eenheden opzetten in de stedelijke hervestigingsgebieden waar de kinderen het meest kwetsbaar zijn. Het aantal voortijdige schoolverlaters, kinderarbeid en misbruik van kinderen in deze gebieden neemt met de dag toe.
 • Meer geld uittrekken voor onderwijs en kinderbescherming.
 • De overheid moet de wetgeving aanpassen zodat strenge straffen kunnen opgelegd worden aan daders van kindermisbruik, met de nadruk op seksueel misbruik van meisjes.
 • Het minimumloon dat door de vorige regering is vastgesteld voor volwassen huishoudhulpen moet worden heroverwogen en vastgesteld op Rs.100 per uur op basis van de huidige economie.
 • Oprichting van de kinderbeschermingscommissie op districts- en taluk-niveau en de staatskinderorganisatie om te zorgen voor continu toezicht van kinderen die werden geplaatst.

Zr. Josephine Amala Valarmathi, ICM
Hoofdfunctionaris,
Tamil Nadu Domestic Workers' Welfare Trust,
99401 9758

  

  

Een aantal van onze projecten worden ondersteund door: