Een aantal van onze projecten worden mede ondersteund door:
  

Logo_OVL_BL_3Q
 Aalst detail


VierdePijler Logo Baseline RGB

VierdePijler Logo Baseline RGB


Goededoelen.be 1


Ananda vzw

Ninovesteenweg 93
9320 Erembodegem

ON: 0464 493 804
RPR Gent, afd. Dendermonde

 

Onze India reis zit erop! 15 dagen van heel veel indrukken en belevenissen die in onze herinnering blijven voor de rest van ons leven. Maar gelukkig en dankbaar voor de vele mooie momenten.

15 dagen samen met z'n 10 op stap, de jongste 14 en de oudste 77 jaar, een (h)échte groep, zorgend voor elkaar. Een lach, een lied, een traan, een instemmend gebaar, een luisterend oor, een schouderklop, een helpende hand. Samen genieten van de vele kleuren, geuren en (doorgaans 'spicy') smaken, samen voortbewegend in de drukkende warmte in een dorp of in de stad, de koelte opzoekend in de bergen of in de bus (al dan niet met airco), het wakker worden na een kort nachtje rust -al dan niet op zacht of hard matras- bij een instant koffie of Indian-thee, het smullen van een groot (rood) of klein banaantje ;-)

15 dagen samen op stap, vele km's afgelegd en vele uren samen, de ogen uitkijkend naar die mensenzee in beweging met veel kabaal en getoeter, naast elkaar en door elkaar; de ogen uitkijkend naar die kleurrijke massa mensen, elkaar voorbij hollend, -rijdend, alsof het leven ervan afhangt; de ogen uitkijkend naar die velen wachtend op de al overvolle bus, zittend of staand aan een van de vele kraampjes met groenten en fruit, thee-drinkend of aanschuivend in een van de vele shops; de ogen uitkijkend naar de werkende mens op het land, op de straat, wroetend en zwetend onder een afdak van palmen of weggestoken in kleine huisjes op de rand van de stad.

15 dagen samen op stap, op bezoek bij hen die aan de rand van de maatschappij staan en die bij een tas thee vertellen wat hun noden zijn, wat hun dromen zijn; een bezoek aan de kastelozen, de uitgestotenen, de misbruikten, de gebruikten, aan zij die niet kunnen en mogen deelnemen aan de rijke, geïndustrialiseerde en geïnformatiseerde maatschappij die India is; op bezoek bij mensen ver van hier, kennismaken en de hand schudden van mensen die niet bij de pakken blijven zitten en opkomen voor zij die het niet kunnen. Een bezoek om elkaar een hart onder de riem steken, de moed erin houden om dag na dag, steen na steen, stap na stap steeds verder te doen. Het (kaars)licht aan elkaar doorgeven en zo verbonden blijven.

Na 15 dagen samen op stap, nog zoveel te vertellen, nog zoveel te doen. Dankbaar voor de goede voorbereiding en zorg voor en tijdens de reis van mensen hier en ginder. Dankbaar voor de thuisblijvers die voor huis en huisgenoten zorgden en elkeen die in gedachten (en met de blog) onze reis volgden.

Onze India reis zit erop! Straks weer aan de slag en misschien binnen enkele jaren een volgende...