Een aantal van onze projecten worden mede ondersteund door:
  

Logo_OVL_BL_3Q
 Aalst detail


VierdePijler Logo Baseline RGB

VierdePijler Logo Baseline RGB


Goededoelen.be 1


Ananda vzw

Ninovesteenweg 93
9320 Erembodegem

ON: 0464 493 804
RPR Gent, afd. Dendermonde

 

Reeds 17 jaar zetten de leden van Ananda-vzw zich vrijwillig in om fondsen te verzamelen voor kleinschalige projecten in de deelstaat Tamil Nadu in het zuiden van India.
Hoe het allemaal begon, kan je lezen in onze folder en op onze website.

Het al of niet steunen van projecten gaat steeds gepaard met een grondige bespreking in het Anandateam, het opvragen van bijkomende informatie over de impact en de slaagkansen van het project, onderzoek naar de mogelijkheden om een grondig evaluatieverslag te bekomen en dito verantwoording van de ontvangen sponsoring. Het is niet evident om vanuit België te bepalen wat de impact van een project zal zijn en of het wel lonend zal zijn. Gelukkig kunnen we rekenen op mensen ter plaatse die voor ons de projecten vooraf onder de loep nemen. Het is niet altijd gemakkelijk om projecten al dan niet goed te keuren. Per slot van rekening weten we dat mensen op ons rekenen.

IMG_5908_WHet is daarom goed om zelf regelmatig ter plaatse te gaan. Niet alleen om de resultaten van onze gesponsorde projecten na te gaan, onze drie-jaarlijkse projectenreis is ook steeds een aansporing om onze fondsenwerving nog beter en efficiënter aan te pakken.

Op onze tocht door afgelegen gebieden en streken in Tamil Nadu hebben wij opnieuw mogen ervaren welke kracht er uitgaat van mensen die met een beetje morele en financiële steun een
waardiger leven trachten op te bouwen, om zo een betere toekomst voor hun kinderen te creëren.

Deze werking voor de armsten der armen in India zou niet mogelijk zijn zonder de vele sponsors en sympathisanten die Ananda heeft.

Onze deelname aan “Casa del Mundo“ in Aalst op 4 september 2011 leerde ons dat zeer veel mensen onze Ananda-werking kennen en steunen.

Van harte dank aan iedereen die zijn steentje bijdraagt om onze werking verder te kunnen zetten.

François Schockaert
Voorzitter Ananda vzw