Beste sympathisant,

Tijdens onze projectenreis in India vorige zomer hebben we zelf kunnen ervaren wat financiële steun aan de Dalit en Tribal bevolking van Tamil Nadu betekent. De dankbaarheid die we van al deze mensen op onze reis mochten ontvangen, was ontroerend echt en sterkt ons om deze weg verder te gaan.

Vandaag willen we speciaal uw aandacht vestigen op het Inigo Boys Home, beheerd door de organisatie PEAK (People’s Education and Action in Kodaikanal). De bedoelingen van dit project zijn nobel en belangrijk: door middel van voortgezet onderwijs voor de Dalit en Tribaljongens van de heuvels van Kodaikanal de Dalit en Tribalgemeenschap van Kodaikanal betere vooruitzichten geven. De jongeren krijgen de kans op voortgezet onderwijs en, hopelijk zullen zij later ook hun eigen gemeenschap verder vooruit helpen. Tevens zijn de reeds voort studerende jongeren een stimulans voor de kinderen die naar hen opkijken.

Dit kost echter geld, veel geld dat de ouders niet hebben. De jongens van het Inigo boys home verblijven bijna het ganse jaar in het home. Zij moeten gevoed en gekleed worden. De mensen die voor het verblijf van de kinderen in het home zorgen, moeten betaald worden. Er moet inschrijvingsgeld voor de scholen betaald worden, ook het uniform en de schoolboeken kosten geld.
In de mate van het mogelijke betalen de ouders, de rest wordt bijgelegd door de organisatie.

Met uw steun kunnen wij een extra steentje bijdragen.

Van harte bedankt!

ibh_1_20120429_1103759223ibh_20120429_1789685790ibh_20120429_1536489685