Op 10 oktober 2012 ging naar traditie de jaarlijkse loopwedstrijd van het Sint-Maarteninstituut en het Technisch Instituut Sint-Maarten in Aalst door.

Alle leerlingen en leerkrachten van SMI en TIS genoten van een voormiddag in het Osbroek sportcentrum. Terwijl in verschillende leeftijdsgroepen de lopers het beste van zichzelf gaven, was er voor de leerling-toeschouwer mogelijkheid om kennis te maken met verschillende ngo's die hun tentjes hadden opgezet langs het parcours. Zo was er Amnesty International, Leraars zonder Grenzen (Educatieve Projecten in het Zuiden), de Bouworde, 11.11.11, de Wereldwinkel en de Damiaanactie. Voor wie zich wou versterken waren er "hot-dogs-voor-het-goede-doel" en wie nog niet moe was kon nog een wedstrijdje "zakkenlopen" uitproberen.

Deze sportvoormiddag werd afgesloten door een voetbalmatch tussen leerkrachten en leerlingen. Leerkrachten, leerlingen en sympathisanten konden vooraf een pronostiek aankopen en het resultaat van de match voorspellen. Sponsors stelden een aantal mooie prijzen ter beschikking.

Naar jaarlijkse gewoonte werd de opbrengst van de verkoop van pronostieken geschonken aan een goed doel.
Dit jaar werd hiervoor onze vzw Ananda uitgekozen.
Wij ontvingen van het SMI-TIS de mooie ronde som van 1000 euro.
We danken de directie, de leden van de werkgroep Sint-Maartenhappening, de begeleidende leerkrachten en de leerlingen van harte voor hun inzet!