Een aantal van onze projecten worden mede ondersteund door:
  

Logo_OVL_BL_3Q
 Aalst detail


VierdePijler Logo Baseline RGB

VierdePijler Logo Baseline RGB


Goededoelen.be 1


Ananda vzw

Ninovesteenweg 93
9320 Erembodegem

ON: 0464 493 804
RPR Gent, afd. Dendermonde

 

Eind november hoorden wij onheilspellende berichten over de zwaarste regenval in 100 jaar in India Tamil Nadu. De voorbije weken werd het gebied Zuid-India door de Indiase regering tot rampgebied verklaard. Wegen waren onbruikbaar, zelfs het vliegveld van Chennai werd gesloten.

Op dit ogenblik zijn de grote overstromingen voorbij. Maar daarom is de ellende nog niet voorbij. De vraag rijst hoe het nu met de watervoorziening is gesteld. Verschillende gebieden, waar Ananda projecten steunde en steunt, werden getroffen door zware overstromingen. Bruno Savio, de bezieler van Samugam, stuurde ons foto’s van het getroffen gebied rond het Jaly-home in Ponducherry en smeekte ons om financiële steun voor de getroffen gezinnen.

Alleen al voor de dringende hulp aan gezinnen waarmee Samugam contact heeft, is meer dan 25.000 euro nodig. Hierbij zijn talrijke vissersfamilies die al hun bezittingen en netten zijn verloren. Velen hebben geen huis of huisraad meer. Talrijke gezinnen leven nu op de straat.

Van Mr. Mangalaraj – secretaris van het India Ananda Team – ontvingen wij talrijke foto’s van de toestand in Chennai. Hij stuurde een lijst van 102 gezinnen – leden van het CWM (Christian Workers Movement) – die getroffen zijn door de wateroverlast in Chennai. Tijdens ons recent bezoek aan de collega’s van Zr. Jeanne Devos in Chennai zagen we met eigen ogen de leefomstandigheden in de slums van Chennai. We kunnen ons amper voorstellen hoe het er nu moet zijn.

Als Ananda-team vinden wij dat wij de mensen niet in de steek kunnen laten.
Vandaar deze oproep voor een extra financiële inspanning.
Uw bijdrage wordt met heel veel dank aanvaard.
Je gift kan je steeds overmaken op rekening BE11 8334 5167 8948

Elk bedrag is van harte welkom.
Bedragen vanaf 40 euro op jaarbasis zijn fiscaal aftrekbaar.
Alvast van harte dank voor uw gift!

 

image1 image2 image3