Een aantal van onze projecten worden mede ondersteund door:
  

Logo_OVL_BL_3Q
 Aalst detail


Goededoelen.be 1

VierdePijler Logo Baseline RGB


Ananda vzw

Ninovesteenweg 93
9320 Erembodegem

ON: 0464 493 804
RPR Gent, afd. Dendermonde

 
 
De wereld kreunt onder de covid-19 pandemie. In vele landen werden en worden strenge en minder strenge maatregelen opgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. En dat laat zijn sporen na. Hele bevolkingsgroepen zien hun activiteiten en hun mogelijkheden beperkt, niet in het minst de kinderen en jongeren.
Ook in België kreeg onze jeugd er mee te maken. Er was afstandsonderwijs, jeugdbewegingen lagen stil, muziekscholen, verenigingen, bibliotheken sloten de deuren, grootouders konden niet bezocht worden of mochten hun kleinkinderen niet meer oppassen.
Er was veel dat deze groep heeft moeten missen. Nu komt alles stilletjes aan terug op gang en we hopen dat de versoepelingen niet moeten teruggedraaid worden.
Onze jeugd heeft inderdaad veel moeten missen.
En de kinderen en jongeren in India, Tamil Nadu?
Voor hen was de impact een stuk groter. Zoals jullie in de nieuwsbrief kunnen lezen, stijgt het aantal kindhuwelijken. De meisjes lijden onder covid-19 inderdaad, maar ook in het algemeen zijn kinderen grote slachtoffers van de pandemie.
 
Volgens de United Nations heeft de pandemie 20 jaar voortschrijdende onderwijsmogelijkheden in tal van landen weg geveegd.
In 2019 was het aantal kleuters dat opgevangen werd in kleuterscholen gestegen tot 73 %. Ook in India konden we tijdens onze projectreizen zien hoe in vele dorpen kleinschalig opvang werd voorzien vóór kleuters en werden hun vaardigheden gestimuleerd met leuke activiteiten.
Tijdens de lockdown werd de opvang gestopt. Nu zijn veel kleuters terug thuis en moeten de ouders zelf voor opvang zorgen, wat voor arme dagloners niet zo eenvoudig is. De ouders zijn ook niet in staat om hun kleuters de nodige vaardigheden voor een goede start in school aan te leren.
 
Voor kinderen in de lagere school is de impact eveneens duidelijk te merken: er is een toename van 9 % van het aantal kinderen dat het lezen niet beheerst.
Als we zien in welke omstandigheden en met zo weinig materiaal sommige schooltjes in Tamil Nadu voor de pandemie werkten, kunnen we ons voorstellen dat dit ook daar het geval is.
 
Ook de verbetering van de infrastructuur van scholen heeft te lijden onder de pandemie.
In de nieuwsbrief kan u lezen hoe verschillende organisaties proberen om de kinderen zoveel mogelijk te bereiken en te helpen tijdens deze pandemie.
Ananda wil al deze mensen financieel bijstaan in hun strijd om kinderen een betere ondersteuning te geven.
 
Dat kunnen wij enkel door een beroep te doen op jullie.
Daarom, beste lezer, steun ons met uw bijdrage.
Elk bedrag is van harte welkom.
Bedragen vanaf 40 euro op jaarbasis zijn fiscaal aftrekbaar.
 
Alvast van harte dank voor uw gift!