Een aantal van onze projecten worden mede ondersteund door:
  

Logo_OVL_BL_3Q
 Aalst detail


VierdePijler Logo Baseline RGB

VierdePijler Logo Baseline RGB


Goededoelen.be 1


Ananda vzw

Ninovesteenweg 93
9320 Erembodegem

ON: 0464 493 804
RPR Gent, afd. Dendermonde

 

Wanneer je dit leest, kunnen we stilaan beginnen dromen van een normale lente en zomer. De covid-pandemie lijkt voorbij, de vrijheid wenkt. Al vlug zullen we weer volop terrasjes doen.

Ook in India, Tamil Nadu is de pandemie op haar terugweg. Voor de arme bevolking echter zal de weg terug naar het ‘normaal’ veel zwaarder zijn.

De impact die de covid-pandemie op de vrouwen in India (en bij uitstek in veel arme landen) gehad heeft, is voor ons westerlingen nauwelijks te begrijpen.

Sinds de overheid de lockdown afkondigde, kregen veel vrouwen op het platteland af te rekenen met verschillende vormen van geweld.

Veel mannen werkten in de stad, verloren door de lockdown hun baan en keerden dan maar terug naar hun dorp, waar voor hen natuurlijk ook geen werk was. Dat betekende echter dat hun vrouwen van hen geen financiële hulp meer kregen en dus de kosten van het huishouden niet mee door hen gedragen werden. Vrouwen die van huis uit werkten, onder meer als naaister, verdienden ook geen geld meer, vermits ook de vraag naar hun werk weg viel.

Ook de kinderen en dan vooral de meisjes kregen te maken met de gevolgen van de pandemie. Scholen sloten, zodat ze thuis zaten.
Meisjes zijn een last voor het gezin en als er onvoldoende middelen voor basisbehoeften zijn, zijn zij de eerste slachtoffers.

Het aantal gedwongen huwelijken en kindhuwelijken steeg daardoor opnieuw. Ook het aantal gevallen van huiselijk geweld tegen vrouwen, het aantal ongewenste zwangerschappen steeg.

De Verenigde Naties omschrijven de toename van geweld tegen vrouwen in India tijdens de lockdown als een “schaduwpandemie”.

Verschillende organisaties in India proberen actie te ondernemen langs de kinderen, tieners en adolescenten, door het verdelen van posters tegen huiselijk geweld en door ze weerbaar te maken.

Ook jij kan zulke organisaties, die het lot van vrouwen wil verbeteren, helpen.
Vrouwengroepen, die zich inzetten om hun eigen lot en dat van andere vrouwen te verbeteren, verdienen hulp, nu meer dan ooit. Door de vrouwen van nu te helpen, steun je de vrouwen van morgen.

Daarom, beste lezer, steun deze vrouwen met uw bijdrage.
Elk bedrag is van harte welkom.
Bedragen vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Alvast van harte dank voor uw gift!