Van vrijdag 27 tot maandagmorgen 30 oktober kreeg Ananda Augustin Mangalaraj uit het verre Tamil Nadu op bezoek. A. Mangalaraj is bestuurslid van het AIT (Ananda India Team). Voor ons, leden van het ABT (Ananda Belgium Team),  is het belangrijk dat we onze leden uit India af en toe hier kunnen ontvangen.

Augustin was van uit India afgereisd naar Frankrijk voor een internationaal congres van het CWM (Christian Workers Movement). Vanuit Rijsel reisde hij per trein naar Aalst.

Zaterdag startte met een vergadering waarin enkele onderwerpen werden besproken: informatie over recent gerealiseerde projecten, enkele nieuwe aanvragen, de controle op financiële attracties door de overheid en met name in India, uitbreiding van het AIT, de politieke en klimatologische situatie in India. De uitwisseling van info over de werking van Ananda hier en in India is voor AIT en ABT allebei belangrijk.

Na de vergadering konden we kennis maken met de ouders van een overleden WSM-medewerker die verschillende jaren werkzaam was in India en in die hoedanigheid veel contact had met Augustin. Het was een aangename en leerrijke ontmoeting.

Zaterdagnamiddag volgde een toeristische wandeling door Aalst waarbij de belangrijkste bezienswaardigheden niet werden vergeten: het stedelijk museum ’t Gasthuys, gewijd aan archeologie, kunst, historiek van Aalst en enkele belangrijke Aalstenaars waaronder priester Daens, een van de sleutelfiguren in de sociale en politieke geschiedenis van ons land en Aalst in het bijzonder. Jammer genoeg is deze problematiek nog steeds aanwezig in vele delen van de wereld, met name op vele plaatsen in India. Met het financieel steunen van projecten in India wil Ananda mee werken aan een toekomst met meer welzijn voor de sociaal onderdrukten.
Daarna brachten we een bezoek aan de Sint Martinuskerk, nog volop in restauratie, waarbij we in het hoogkoor de reeds voltooide restauratie konden bewonderen, en dan zeker de prachtige sacramentstoren en de gewelfschilderingen.

Zondagmorgen volgde een gezamenlijk ontbijt met enkele leden van Ananda en daarna een cultureel bezoek aan de stad Gent. Augustin apprecieerde de extra Ananda-sweater en regenjas, hij had zich duidelijk niet voorbereid op de heel wat koelere temperaturen hier in Europa dan in het warme India. Tijdens de excursie mocht zeker de sfeer proeven in een bruin café, Italiaans eten, een boottocht in de binnenstad en een bezoek aan het prachtige Lam Gods in de Sint Baafskathedraal niet ontbreken.

Maandagochtend was het tijd om afscheid te nemen en Augustin naar de trein naar Brussel te brengen. Daar had hij nog een afspraak met iemand van WSM (We Social Movement) om dan dinsdag terug huiswaarts te keren.


 

  

  

Een aantal van onze projecten worden ondersteund door: