In de stoffige landschappen van Tamil Nadu, India, waar de zon genadeloos schijnt en de grond dorstig is, is water meer dan een levensbehoefte. Voor de jongeren die verlangen naar een betere toekomst, is het een brug naar onderwijs en ontwikkeling. Ananda, in haar 30-jarige reis van empowerment, heeft water niet alleen gezien als een essen­tieel element van overleven, maar als een sleutel tot verandering.

Waterputten als hoopbronnen

In afgelegen dorpen, waar de toegang tot drinkwater een dagelijkse strijd is, heeft Ananda ingezet op financiële steun voor het boren van waterputten. Deze putten zijn niet slechts bronnen van vocht, maar oases van hoop, waar families samenkomen en waar kinderen hun flessen vullen voor ze naar school gaan. Door water dichterbij te brengen, worden de lasten die op de schouders van jonge meisjes rusten, verlicht. Hierdoor besparen ze kostbare tijd die anders besteed zou worden aan het zoeken naar water.

Wateropvang: Een duurzame oplossing

In het regenseizoen is het belangrijk zoveel mogelijk water op te vangen. Daarom zet Ananda in op waterop­vang­­systemen. Deze slimme infrastruc­tuur vangt niet alleen regenwater op voor dagelijks gebruik, maar biedt ook een kans voor educatie. Kinderen leren over de cyclus van water, over duurzaamheid en over hun rol als bewakers van de natuur. Door hen bewust te maken van het belang van waterbehoud, helpt Ananda de plaatselijke bevolking voor te bereiden om de uitdagingen van een steeds veranderende wereld aan te gaan.

Reverse Osmose: zuiverheid voor gezondheid en leren

Ananda gelooft sterk in het recht van elk kind op zuiver water. Daarom investeert ze in reverse osmose systemen daar waar het grondwater te veel zouten bevat. Deze systemen zuiveren niet alleen water van verontreinigingen, maar ook van zorgen. Door schoon water beschikbaar te maken op scholen, worden ziektes bestreden. Meisjes worden niet langer weerhouden van onderwijs vanwege de angst voor ziekte, maar worden aangemoedigd om te gedijen in een omgeving die hun gezondheid en welzijn waarborgt.

Samen bouwen aan een betere toekomst

Terwijl Ananda haar 30-jarig bestaan viert, is het belangrijk om te erkennen dat ons werk verre van voltooid is. Er zijn nog steeds gemeenschappen die de toegang tot voldoende water ontberen, en meisjes die verlangen naar de kans om langer naar school te gaan. Maar te midden van deze uitdagingen blijven we vastberaden en veerkrachtig. Samen met onze supporters, partners en de gemeenschappen zelf, blijven we bouwen aan een toekomst waarin elk kind de kans krijgt om te leren, te groeien en te bloeien.

Help de arme bevolking van Tamil Nadu in hun zoektocht naar zuiver water. Samen kunnen we de levens van duizenden kinderen en jongeren veranderen door hen eenvoudige toegang tot water te geven - de levensader van onderwijs en ont­wik­keling.

  

  

Een aantal van onze projecten worden ondersteund door: