Een aantal van onze projecten worden mede ondersteund door:
  

Logo_OVL_BL_3Q
 Aalst detail


VierdePijler Logo Baseline RGB

VierdePijler Logo Baseline RGB


Goededoelen.be 1


Ananda vzw

Ninovesteenweg 93
9320 Erembodegem

ON: 0464 493 804
RPR Gent, afd. Dendermonde

 

Bezoek aan Elakkurichi: project 2015/02

Deze dag zou een rustpunt tijdens onze rondreis moeten zijn: in de voormiddag en kort na de middag bezoeken we twee projecten, daarna staat een lokaal cultureel bezoek op ons programma.

Onze begeleider John Mariadoss komt met een ander plan op de proppen. De bezoeken worden uitgebreid: in de buurt zijn twee scholen die met onze financiële steun bezig zijn nieuwe toiletten op te trekken. En nu we toch aanwezig zijn, willen ze ons heel graag bij de feestelijke opening. We hebben er niet veel tegen in te brengen, alles is al geregeld en ze verwachten ons. Het cultureel bezoek zal er moeten bij inschieten. Eén van de schooltjes die we bezoeken is gelegen in de parochie Elakkurichi in het bisdom Kumbakonam en één van de oudste parochies, gesticht in 1605. Elakkurichi is een klein gehucht op 35 km van Kumbakonam en 25 km van Thanjavur gelegen.

Ondanks de nabijheid van de rivier Kollidam die het gebied vruchtbaar maakt, zijn ook hier veel mensen arm, de groei en ontwikkeling van de bevolking is laag. Het vruchtbare land behoort aan grote landeigenaren, een groot deel van de bevolking behoort tot de dalits en bezit zeer weinig of geen land. We bezoeken de R.C. Veeramamunivar Middle School: ongeveer 190 leerlingen, 8 stafmedewerkers, waaronder de leerkrachten. De school had vooraf slechts één toilet voor de staf. De leerlingen deden hun behoefte in de omringende omgeving, een onhygiënische situatie die ook voor veel klachten van de omwonenden zorgde. We zien reeds bij aankomst dat dit een heel arm schooltje is. De gebouwen zijn afgeleefd, in de klassen niets van banken, de leerlingen krijgen les op de grond. In het zaaltje waar we kennismaken met de school, is het broeierig heet. Er is zelfs geen ventilator. De kinderen dragen allemaal een uniform, maar het is zeer armoedig. Voor we kennismaken met de staf en leerlingen, verzamelen we aan de nieuwe toiletten. Deze zijn nog volledig in opbouw. We zien dat speciaal voor onze komst een deel van de muur is afgewerkt, met een bedankingsplaat ingewerkt. De parochiepriester wijdt plechtig de toiletten in en twee van onze leden knippen het lint door. Daarna volgt een rondleiding. Er is nog heel wat werk aan de winkel vooraleer de toiletten zullen kunnen gebruikt worden. Daarna verzamelen we in het zaaltje. Ook hier volgen speechen en dansjes door leerlingen. We krijgen elk een kokosnoot om te drinken. Wat ons veel plezier doet, is dat als de leerlingen buiten gaan, ze elk een snoepje krijgen. Dit is de eerste keer dat we dit op onze reis meemaken. We mogen de snoepjes zelf uitdelen. Ook al was dit bezoek niet gepland, we zijn blij dat we er geweest zijn. Voor deze mensen willen we ons blijven inzetten, zij hebben onze hulp hard nodig. In de tweede helft van juni 2016 bereikte ons het verslag van de afwerking van de sanitaire voorziening. In naam van de leerlingen en de staf van de school dankt de directie van de school ons uitvoerig.

Wij willen u danken die het mogelijk maakt dat wij deze mensen de nodige financiële hulp bieden. Van harte dank!

IMG 5429w IMG 5407W