Na een goede nachtrust in Cosmopolitan Hotel in Madurai ontbijten we samen met Mr. Irudayaraj, directeur van de orga­ni­satie Pache Trust, twee medewerkers en Mr. Mangala Raj, onze vaste begeleider van het Ananda India Team. Mr. Irudayaraj kennen we al vele jaren, we ontmoetten hem tijdens onze vorige twee projectenreizen.

Om 10u worden we verwacht in Melur een stad buiten Madurai. We bezoeken er het project 2016/02 – hulp aan HIV/ Aids besmette vrouwen en kinderen. Dit project wordt geleid door de organisatie Pache Trust. Met dit project proberen zij de levensomstandigheden van deze mensen te verbeteren door begeleiding in onderwijs, in hun zoektocht naar werk, de gemeenschap te sensibiliseren om zich open te stellen voor deze mensen. Zij bereiken de onbereikbaren en leveren prachtig werk.

We worden verwelkomd met een Kolam op de grond. Kolams zijn als het ware magische, labyrint-achtige mandala’s (krijttekeningen) die door de eindeloze, gecompliceerde win­dingen de boze geesten verwarren, waardoor hen de toegang tot het huis of de tempel onmogelijk wordt gemaakt. Sommige kolams zijn ingekleurd zoals deze waar we nu over stappen.

Lees meer...