Een aantal van onze projecten worden mede ondersteund door:
  

Logo_OVL_BL_3Q
 Aalst detail


VierdePijler Logo Baseline RGB

VierdePijler Logo Baseline RGB


Goededoelen.be 1


Ananda vzw

Ninovesteenweg 93
9320 Erembodegem

ON: 0464 493 804
RPR Gent, afd. Dendermonde

 

Na het ontbijt in ons hotel vertrekken we met het busje naar het project 2017/04 te Saveriarpuram, waar we financiële steun verleenden voor de bouw van toiletten voor een lagere school. We worden hartelijk ontvangen door Fr. Peter Pastian, de aanvrager van dit project. Thee, koekjes, noten en een soort suikerbrokken die gemaakt worden uit het sap van de Palmyra palm (zie verder) staan voor ons klaar.

De school werd 40 jaar geleden opgericht en had geen sanitaire voorziening of stromend water. De kinderen moesten net buiten de schoolpoorten in de struiken hun behoefte doen. Door onze financiële tussenkomst samen met een deel van de lokale bevolking heeft de school nu al 4 jaar en 4 maanden toiletten met septische put (voor 100 jaar) en boorput voor water. Het gebouw is afgewerkt langs de buitenkant met faiencestenen met dolfijnen. De priester en de schoolgemeenschap zijn zeer blij met onze tussenkomst. Bij de thee vertelt de priester ons over de toenemende verdrukking van moslims en katholieken door de hindoeregering. Het nationalisme steekt overal de kop op.

Lees meer...

Vandaag staat een vergadering met het Ananda India Team (AIT) op het pro­gramma. We worden ontvangen in het Poondi Matha Retreat center.
Er volgt een warm welkom, met Indische thee, koekjes en fris water.

Het team bestaat uit 10 vrijwilligers. De meesten van hen zijn lid van de Christian Workers Movement (CWM). Deze internationale organisatie zet zich in voor menselijke waardigheid, respect en ontwikkeling van vrouwen, migranten, werkloze jeugd en kinderen in de kin­der­­arbeid. Zij hebben de taak voor ons het veldwerk te doen. Wanneer we vra­gen hebben bij een projectaanvraag, gaan zij ter plaatse kijken, bezorgen ons informatie en advies. Soms zijn ze zelf verantwoordelijk voor het opvolgen van een ‘revolving fund’.

Lees meer...

Na een goede nachtrust in Cosmopolitan Hotel in Madurai ontbijten we samen met Mr. Irudayaraj, directeur van de orga­ni­satie Pache Trust, twee medewerkers en Mr. Mangala Raj, onze vaste begeleider van het Ananda India Team. Mr. Irudayaraj kennen we al vele jaren, we ontmoetten hem tijdens onze vorige twee projectenreizen.

Om 10u worden we verwacht in Melur een stad buiten Madurai. We bezoeken er het project 2016/02 – hulp aan HIV/ Aids besmette vrouwen en kinderen. Dit project wordt geleid door de organisatie Pache Trust. Met dit project proberen zij de levensomstandigheden van deze mensen te verbeteren door begeleiding in onderwijs, in hun zoektocht naar werk, de gemeenschap te sensibiliseren om zich open te stellen voor deze mensen. Zij bereiken de onbereikbaren en leveren prachtig werk.

We worden verwelkomd met een Kolam op de grond. Kolams zijn als het ware magische, labyrint-achtige mandala’s (krijttekeningen) die door de eindeloze, gecompliceerde win­dingen de boze geesten verwarren, waardoor hen de toegang tot het huis of de tempel onmogelijk wordt gemaakt. Sommige kolams zijn ingekleurd zoals deze waar we nu over stappen.

Lees meer...